Toerisme-pagina

Om onze gasten nog beter van dienst te zijn, hernemen we op enkele speciale pagina's de mogelijkheden van de streek. De Lindehoeve is gelegen op het drieprovinciënpunt: Antwerpen-Limburg-Brabant en is de unieke uitvalsbasis om de streek te verkennen.

Bekijk de startpagina met de mogelijkheden

Hotel - B&B Lindehoeve is gesloten

Wandelen in de Merode

Wandelen in de Merode

Wandelen in de Merode

In Gerhagen kan je wandelen, fietsen, het Bosmuseum bezoeken, … maar vooral genieten van de stilte. Het stiltegebied Gerhagen is dan ook een unieke troef die maximaal wordt uitgespeeld.

De wandelingen in het gebied, Rolwagenpad - Zandbergwandeling - Boswandeling en Houterenbergwandeling, die tot voor kort aangeduid werden met kleuren zijn nu opgenomen in het "wandelnetwerk de Merode".

Op de kaart van het wandelnetwerk zijn een 500 Km wandelpaden aangeduid verspreid over 8 gemeenten, en is bewegwijzerd volgens het kooppuntensysteem.
De kaart is verkrijgbaar in het Bosmuseum en kost € 8.

Voor de wandelingen in Gerhagen hebben Werkgroep Ecologie Tessenderlo vzw en VVV Tessenderlo een nieuwe folder met de vroegere wandelingen uitgebracht.
De bestaande wandelingen, Rolwagenpad (2,8 Km) - Zandbergwandeling (4,5 Km) - Boswandeling (7,7 Km) - Houterenbergwandeling (10,7 Km) en een nieuwe wandeling Lekdreefwandeling (12 Km), zijn hierop aangeduid volgens het nieuwe knooppuntensysteem.
Deze folder is gratis en kan afgehaald worden in het Bosmuseum of bij VVV Tessenderlo. De wandelkaart Gerhagen kan je hier downloaden

Stiltewandelingen via het Bosmuseum

Het stiltegebied in Gerhagen is het eerste door de Vlaamse Overheid met een kwaliteitslabel beloonde stiltegebied in Vlaanderen. Tijdens je wandeling op het stiltepad wordt het een beetje stil rond en misschien ook wel in je hoofd.

Je start je stiltewandeling aan het Bosmuseum (Zavelberg 10, Tessenderlo), waar je een korte stiltetentoonstelling kan bezoeken en het effect van geluid en stilte kan ervaren in de geluidscabine. In het bosmuseum kan je ook een gratis rugzakje uitlenen met spulletjes om nog extra tot rust te komen.

Ben je met een groep, maar wil je toch de rust ervaren? Ga dan eens op stap met een stiltegids, die je kan reserveren via het nummer 011 26 54 86

Dit stiltepad is geen gewoon wandelpad. Hier wandel je in alle rust, laat je alle elementen op je inwerken en kom je tot bezinning. Tijdens je wandeling kom je enkele stilte- en rustplekjes tegen om even te genieten, te kijken of te luisteren.

In het bosmuseum kan je, als je dat wil, een rugzakje uitlenen met enkele spulletjes die je nog meer helpen om tot rust te komen in deze drukke wereld. Hier kan je ook gratis de wandelkaart van het stiltepad krijgen.

Bekijk wandelroute - 6,2 km , wandelroute 3,5 km

Deze wandelroutes kan je starten vanuit De Lindehoeve, bekijk ook de andere mogelijkheden (fietsen, paardrijden, mountainbiken,...)  via onze Toerisme-pagina